Kultur-Rejser / Kultur Rejser til Cuba

Kultur Rejser til Cuba

Kulturrejser til Cuba   (under konstruktion)


PROGRAM:


Dag 1: Kastrup - Havanna
Vi lander i José Martí Lufthavn i Havanna, hvor vi mødes med vores danske rejseleder. Efter bagageudleveringen kører vi med bus ind til byen, hvor vi bliver indlogeret hos vores cubanske værtsfamilier. Her skal vi bo i 3 nætter.

Dag 2: Havanna
Vi spiser morgenmad hos vores lokale værtsfamilie. Derefter skal vi ud og opleve Havanna. Vi får en traditionel byrundtur, hvor der er besøg ved nogle af de mange hovedattraktioner så som Plaza de Armas, Plaza de la Catedral og de smalle brostensbelagte gader, der er flankeret med gamle koloniale bygninger helt tilbage fra det 16. århundrede. Vi besøger Museum of Revolution, før turen går forbi El Capitolio, hvor vi kan nyde Havannas unikke gadeliv. Efterfølgende passerer vi Plaza de la Revolución med vægmaleriet af Che Guevara. Vi fortsætter langs El Malecón, Havannas havnepromenade. Efter frokost besøger vi Finca Viagia, Ernest Hemingways cubanske hjem, hvor alt er forblevet urørt, siden han forlod huset. Det var her, han skrev klassikeren, Den gamle mand og havet, baseret på en lokal fiskers livshistorie. I haven ses Hemningways egen fiskerbåd El Pilar. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, og om aftenen er der mulighed for på egen hånd at besøge den verdensberømte Tropicana Cabaret.
Der serveres aftensmad hos den cubanske værtsfamilie.

Dag 3: Havanna
Vi spiser morgenmad hos vores værtsfamilie.
Cuba, Hav anna og Cigarer hører sammen. I dag skal vi besøge en af de store cigarfabrikker og se, hvordan en rigtig Havaneser blver håndrullet. Herefter fortsætter vi til det berømte Havanna Club Rum Museum, hvor vi hører historien om den berømte mørke rom og får en smagsprøve - salud!
Vi spiser frokost på en nærliggende restaurant.
Resten af dagen er til fri disposition.
Aftensmad og Overnatning hos vores værtsfamilie.

Dag 4: Havanna - Pinar del Rio
Vi spiser morgenmad hos vores værtsfamilie.
I dag siger vi forvel til Havanna og begiver os videre til Pinar del Río-provinsen i naturreservatet Sierra Del Rosario. Her finder vi frodige grønne marker med verdens fineste tobaksblade.
Aftensmad og Overnatning på hotellet.

Dag 5: Viñalesdalen - Cueva del Indio
Morgenmad på hotellet.
Efter morgenmaden tager vi på en herlig tur gennem den imponerende Viñalesdal. Undervejs skal vi på en sejltur ind i Cueva del Indio - også kaldet Indianerhulen. Navnet stammer fra de indfødte, der brugte den som gravplads og gemte sig her under spaniernes erobring.
Vi spiser frokost i Ranchon San Vincente Countryside Restaurant
Aftensmad og Overnatning på hotellet.

Dag 6: Guama - Trinidad
Tidlig morgenmad på hotellet.
Efter vores morgenmad begiver vi os videre på vores rundrejse mod Trinidad, der ligger på østkysten. Undervej gør vi holdt i Guama, hvor vi skal på en bådtur på Treauer-søen for bl.a. at besøge en indianerlandsby ved søens bred. Her er kopier af indianerhytter m.m. samt unge mennesker, der imiterer de tidligere indianere på stedet. Frokosten indtager vi på en lokal restaurant, før vi fortsætter til Cienfuegos, også kaldet "Sydens Perle", med en fantastisk smuk udsigt over bugten. I nærheden af Trinidad vil vi checke ind på vores hotel, hvor alt vil være inkluderet - mad og drikke.

Dag 7: Trinidad
Morgenmad på hotellet.
I dag skal vi på en gående bytur rundt i Trinidad, der i 1988 af UNESCO blev erklæret som værende af historisk betydning. Trinidad er smuk med sine pastelfarvede bygninger, brostensbelagte gader og historiske museer. På vores vandring rundt i Trinidad skal vi opleve Museo Romántico, der har genstande fra de mange gamle palæer i byen. Herfra spadserer vi til La Canchåanchara i El Fortuno. Dette kvarter var i 1700-tallet tilholdssted for pirater. Her får vi serveret en unik Trinidad rom-cocktail.

Dag 8: Trinidad - Varadero
Morgenmad på hotellet.
I dag forlader vi Trinidad for at begive os videre til ferie- og badebyen Varadero. Omkring to timers kørsel fra Trinidad kommer vi forbi Santa Clara, hvor Che Guevara ligger begravet. Vi besøger hans mausoleum. Bagefter tager vi på en kort tur i byen og ser toget tren Blindado, der var en vigtig brik i revolutionen.
Vi ankommer til Varadero, hvor vi skal bo tre nætter 3 nætter - ligeledes på et godt hotel, hvor mad og drikke er inkluderet.

Dag 9 + 10: Varadero
Dagene er til fri disposition, hvor man kan nyde livet og faciliteterne på hotellet og den dejlige strand.

Dag 11: Varadero - Havanna - Kastrup
Vi kører til lufthavnen i Havanna, hvorfra vi flyver tilbage til Europa.

Dag 12: Hjemkomst - Kastrup
Vi lander i Kastrup Lufthavn.