Kultur-Rejser / Visit Peru 2017

Kultur - Natur - Historie - Sprog - Adventure

 
     Foto: Simone Nikita - Peru 2017
 
 
 
 

PERU: 

Kultur - Natur  - Sprog - Eventyr - Rejse - Historie 

 

Indianere - Inka Rige - Adventure - Ørken - Peru - Travelling - Machu Picchu - Titikaka Lake - Mad-Mekka - Markeder - Quechua - Spansk - Andesbjerge  - Slave Tunnel - Pisco Tour - Nasca Lines - Stjerner - Solguder - etc

 

Vidste du, at blomsterne på nederdelene hos bjergbøndernes kvinder i Peru symboliserer lykke og ønske om et godt udbytte på markerne?

Vidste du at det danske "ja" også betyder "ja" og udtales på samme måde blandt indianerne? (måske det staves Ya?)

 

 
 
Vi tilbyder: 19 dage/18 nætter - 16.587,- kr pr. person (turen er baseret på 8 rejsende).
Afgang: 8. september 2017.
 
Inkluderet i turen:
 
- Transfer fra lufthaven i Lima til Miraflores, Ernestos Mor.
- Transfer fra Ernestos Mor i Miraflores til lufthavnen v. afrejse.
- Aftensmad lavet af Ernesto i hans mors hjem.
- 2 Overnatninger i Miraflores m. morgenmad
- 1 Overnatning i Paracas m. morgenmad
- 1 Overnatning i Huacachina m. morgenmad
- 2 Overnatninger i Arequipa m. morgenmad
- 1 Overnatning i Puno m. morgenmad
- 1 Lokal overnatning på Titicaca Sivøerne m. morgenmad, lunch of dinner.
- 2 Overnatninger i bus
- 4 Overnatninger i Cusco hos lokal familie m. morgenmad
- 3 Overnatninger i henhold til Macchu Pichu Turen
- 1 Overnatning i Miraflores inden retur til Europa m. morgenmad.
 - Fri Cristo Pacifico View, Pachacamac Temple View, Pre-Inca ruins i Lima (dag 3)
- Stop ved "Secret Slave Tunnels" i Chincha
- Ballestas Islands Tour (dag 4)
- Paracas National Reserve (dag 4)
- Sandboarding i Huacachina (dag 4)
- Pisco Vineyard besøg (dag 5)
- Udsigt fra tårn - se 3 af Nazca Linjerne (dag 5)
- Heldags tur til Colca Canyoun (dag 7)
- 2 dagstur til Titicaca Lake
- indenrigsfly fra Cusco til Lima
- tur til Macchu Pichu
 
 
Bemærk at flybilletten ml. Europa og destinationen ikke er inkluderet.  
For mere info kontakt: kbaltesen@hotmail.com  
 
 

Visit Peru 2017:

 

Dag 1: Ankomst til Lima Lufthavn

I ankommer til lufthavnen i Perus hovedstad Lima. Transfer til Ernestos familie i Miraflores, hvor Ernestos mor, Dina, står klar til at byde Jer velkommen.

Overnatning i Casa de Dina, Miraflores.

 

Dag 2: Lima - City Tour Lima

Morgenmad i Casa de Dina. I bor i den ekslusive bydel, Miraflores, hvor der er gode cafeer og butikker. Det er ikke nogen hemmelighed, at Peru igennem de sidste år er blevet det nye madmekka og den nye gastronomiske destination i Sydamerika. Jeres guide Ernesto er uddannet kok og passioneret i sit job. Han vil hjertens gerne præsentere den enorme gastronomiske rigdom fra Peru med indflydelse fra Spanien, Japan og Afrika for Jer. Maden er en stor oplevelse. Ernesto vil tage Jer med på de lokale markeder, hvor I vil blive præsenteret for quinoa, chaifrø, forskellige chili, lilla majs og søde kartofler, og selvfølgelig også friske grønsager og krydderurter med massser a lime og persille. Ernesto vil i sin mors hjem kokkerere dejlig peruviansk mad for Jer til aftensmaden og mon ikke den erfarne bartender også tryller en forfriskende Pisco Sour med limesaft og sirup frem til Jer.

Aftensmad og Overnatning i Casa de Dina.

 

Dag 3: Lima - Paracas

Morgenmad i Casa de Dina.

07:00: Vi bliver hentet med bus fra Dinas hjem. I får via busturen de bedste views af Lima, Christo Pacifico, Pachacamac Temple Viewing og et stop ved pre-Inca Ruinerne.

12.00: Stop ved Secret Slave Tunnels i Chincha. En 17 km lang undergrunds tunnel brugt til slaver i det 17. århundrede. Under 1% af alle Perus turister oplever eller kender til dette sted!

14.00: Vi ankommer til Paracas, en smuk lille by ved havet.

Overnatning i Paracas.

 

Dag 4: Paracas - Huacachina

Morgenmad på hostel.

08.00 - 10.00: Ballestas Islands Tour. Bellestas Islands er et beskyttet øko-område og derfor foregår turen i en speedboat fra Paracas. Ca. 20 min. ud fra Paracas er El Candelabro, et geoglyph, sammenligenligt med Nazca Linjerne. Vi får mulighed for at tage billeder og guiden (ikke Ernesto) vil udlægge forskellige teorier om oprindelsen for tegningerne. På turen kommer vi forbi "caves" etc., vi vil se baby-søløver plaske omkring med deres mødre, pingviner og andre dyr i deres naturlige omgivelser. Guiden forklarer om de forskellige dyre-arter.

11.00 - Paracas National Reserve, et af Sydamerikas største beskyttede ørken områder.

13.00: Afgang fra Paracas

14.15: Ankomst til Huacachina - Sydamerikas eneste Ørken Oasis.

16.00 - 18.00 Sandboarding Tour - vi skal stå på sandboard ned af de største sandbakker i Sydamerika :-)

Overnatning i Huacachina

 

Dag 5: Huacachina - Nazca - Overnatning i bussen

Morgenmad på hostel.

13:00: Afgang fra Huacachina.

13:15. Besøg på Pisco Vingård, hvor vi ser hvordan drikken bliver fremstillet og naturligvis skal vi også prøvesmage Perus nationaldrink. 

17.30: Nazca Lines Viewing Tower, hvor vi kan se 3 af Nazca linjerne. Nazca Linjerne består af i alt 12 figurer af dyr, der er tegnet i Nazca ørkenen. Figurerne veksler fra alt fra aber til myrer, fugle og religiøse figurer og ingen kender formålet med figurerne i sandet.

18:00: Dinner Stop - Nazca (Dinner ikke inkluderet i prisen)
 

19.00: Afgang fra Nazca.

Overnatning i bussen

Bemærk: Såfremt du ønsker at se alle de 12 Nazca Linjer via flytur, kan der arrangeres (ikke inkluderet i prisen).

 

Dag 6: Arequipa

05:30 Ankomst Arequipa, nok Perus smukkeste by, som også kaldes "Ciudad Blanca" - den hvide by. Vi skal vænne os til højderne og dagen er til fri afslapning. 

Overnatning i Arequipa

 

Dag 7: Arequipa - Colca Canyon Tour

03.00 - 17.30 Full day Colca Canoyon Tour - the second deepest Canyon in the world.

17.30 - tilbage til Arequipa.

Overnatning i Arequipa.

 

Dag 8: Arequipa - Puno

05.45: Afgang fra Arequipa.

09.30: Lagunillas Mirador Viewpoint - oversee a stunning lake with four samll islands at 4.174 m above sea level.

11.00 - Juliaca coffe driver stop.

13.00 Ankomst Puno - Gateway to the highest navigable lake in the world.

Overnatning i Puno.

 

Dag 9: Puno - Lake Titicaca

08.15: Afgang fra Puno til Lake Titicaca

Titicaca-søen ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia. Vandoverfladen ligger 3812 meter over havet, hvilket gør Titicaca til en af jordklodens højest beliggende søer. Søens areal er 8.732 km2. Titicaca-søens små flydende siv-øer er lavet (man-made) af Uro-stammen - derfor kaldes siv-øerne også for Uros. I bliver modtaget af de lokale i deres farvestrålende klæder.

Overnatning hos værtsfamilie på Uros-Øen. 

 

Dag 10: Lake Titicaca - Puno

Morgenmad hos værtsfamilien.

I oplever på 2-dags turen: Uros Islands, Taquile Island & Amantani Island.

16:00: Ankomst Puno

21.30: Afgang fra Puno.

Overnatning i Bus.

  

Dag 11: Cusco

06:00 Ankomst Cusco. Vi skal bo hos en lokal peruansk familie med børn. Familien ønsker at åbne dørerne for Jer, så I på tætteste hold kan få del i deres kultur, skikke og måske I lærer nogle spanske gloser under opholdet.

Dagen fri.

Overnatning i Cusco.

 

Venligst bemærk, at hvis den beskrevne tur til Machu Picchu (dag 12 til dag 15) til  er udsolgt ved vores afrejse, finder vi en anden rute til Machu Picchu - sikkert Lares Peak.

 

Dag 12: Cuzco - KM 82 - AYAPATA

I dag starter vores 4 dages inca trail/3 nætter. Vi starter vores trekking ca. kl. 4.00 om morgenen. 14 km af turen kommer vi igennem ved stille og roligt at klatre/gå op ad Cusichaca Valley og vi passerer Inca siden af Llactapata. Nyd fantastiske panorama udsigter af det snebeklædte bjerg Veronica (5900m/19000ft) og iagttag en stor variation af lokale planter og fugle gennem hele dagen. Vi camperer i Ayapata (3300m/10829ft), som er noget længere inde på trekkingen end hvor de fleste grupper camperer. Med færrer turister er det lettere at nyde stilheden og roen på dette fantastiske sted.

Overnatning ved AYAPATA

 

Dag 13: AYAPATA - CHAQUICOCHA

Andendagen betragtes af mange som værende den hårdeste dag. Vi skal krydse to høje "pas" - Dead Womans Pass er det højeste på 4200m/13779ft, så det må være i dag din sjæl/spirit bliver udfordret. Vi skal dog ikke bekymre os, for med hjælp fra entusiastiske guider og bærere, vil vi komme til vejs ende. I dag får vi fantastiske udsigter af høje bjergkæder og vi får mulighed for at besøge 2 Inca sider - Runcuraccay og Sayacmarca. Der findes en stor variation af plante- og dyreliv i skovene i dette område. Måske vi ser nogle hvidplettede dådyr som vi nærmer os Dead Womans Pas. For natten camperer vi ved Chaquicocha (3600m/11800ft), der ligesom foregående campering er et af de stillere områder, som tilbyder smukke solnedgange over bjergene.

Overnatning ved Chaquicocha

 

Dag 14: Chaquicocha - Winay Wayna

I dag vil vi have en afslappende dag i forhold til foregående dag, hvor vi passerer nogle af de absolut smukkeste områder på hele Inca Trailen. Vi har god tid til at suge til os. Vi vil besøge Phuyupatamarca og Winay Wayna - et af de flotteste syn på hele turen. vi camperer ved Winay Wayna (2680m/8792ft), som vi ankommer til sidst på eftermiddagen. Herefter vil vi få en ekstra guidet tur i området.

Overnatning ved Winay Wayna

 

Dag 15: Winay Wayna - Machu Picchu

I dag er trekkingens highlight. Vi vågner tidligt og går mod vores checkpoint for at komme ind til Machu Picchu. Når porten åbner kan vi fortsætte til the Sun Gate, hvor vi får vores første fantastiske blik af Machu Picchu. Vi får en 2 timers guided tour omkring Machu Picchu med meget information om inkaerne. Efter turen får vi fritid til at bestige enten Huayna Pichhu eller Machu Picchu. Om eftermiddagen tager vi toget tilbage til Ollantaytambo, hvorfra vi fortsætter med bus tilbage til Cusco.

Overnatning i Cusco.

 

Dag 16: Cusco

Morgenmad på hostel. I dag kan du vælge at slappe af og restituere eller din guide Ernesto kan være dig behjælpelig med at finde andre sjove aktiviteter.

Overnatning i Cusco

 

Dag 17: Cuzo - Madkursus

Morgenmad på hostel.

Foreslag til aktivitet (ikke inkluderet i prisen):

11:00: 3 timers kursus i lokal madlavning.

Eftersom vi rejser med en uddannet og passioneret kok samt at vi befinder os i et af de mest kulminariske lande i verden, synes vi, at et madlavningskursus kunne være på sin plads. Hvor kan man bedre lære at lave lokal mad end i de smukke andesbjerge. Lær Andes-køkkenet at kende, brug quinoa og andre lokale krydderier. Kurset starter med en smuk tur til traditional markede. Du tilbereder din ret med panoramic view over en af Sydamerikas smukkeste byer.

Overnatning i Cusco

 

Dag 18: Cusco - Lima

Morgenmad hos din værtsfamilie. Vi tager til lufthavnen i Cusco, hvorfra vi flyver til Lima. Transport fra lufthavn til Miraflores, Ernestos mor.

Overnatning i Casa de Dina


Dag 19: Lima - Afrejse

Morgenmad i Casa de Dina.

Transfer til lufthavnen