Den Afrikanske Tromme er Stammens Hjerterytme

Den Afrikanske Tromme er Stammens Hjerterytme.

 

Afrikansk dans har spillet en afgørende rolle i stammekulturen og har bidraget til at styrke båndene mellem medlemmerne af stammen. Det mest slående ved traditionel afrikansk dans er den polyrytmiske bevægelse. Den afrikanske danser mestrer at isolere bestemte dele af sin krop og bevæge dem til forskellige rytmer. Ofte er dette suppleret med spark, spring og hurtige udsving i armene. Et andet kendetegn ved afrikansk dans er tilstedeværelsen af trommespil. Den er uløseligt sammenflettet med dansen. En bred vifte af instrumenter anvendes som f.eks. djemben (trommen) og andre percussionsinstrumenter som "shakera" (et græskar med et net af små skaller eller sten løst viklet omkring det). Den afrikanske danser bruger også sin stemme som instrument enten som råb eller skrig eller i sang.

Der er mange forskellige danse alt afhængig af den kulturelle begivenhed. Der er krigsdans, hvor danseren bruger et spids spyd i sin optræden og maler sig i ansigtet. Der er danse, der afspejler det hårde arbejde i f.eks. cocoa-markerne, slavedans og lignende. Der findes også en kærlighedsdans, der stammer fra Ghana og som udføres ved bryllupper til ære for bruden.

Afrikansk Trommedans har som beskrevet været et vigtigt redskab til at skabe et fællesskab blandt medlemmerne af stammen. I dag er Afrikansk Trommedans stadigt et fantastisk redskab til at skabe samhørighed blandt mennesker, naboer og samfund.

Den afrikanske tromme har spredt sig ud over det afrikanske kontinent og vi er både glade og stolte over at kunne tilbyde professionel og autentisk afrikansk trommedans til fx.:

- Polterabend - Sommerfester - Fødselsdage - Skoler - Bryllupper - Julefrokoster - Firmafester etc.

 

Alle artister er professionelt uddannede fra deres afrikanske oprindelsesland. Afrikansk Trommedans skaber en fantastisk stemning og bringer ¨både energi og varme fra fjerne himmelstrøg ind i dit sind. Afrikansk Trommedans er passion, livsglæde og energi.

Vi tilbyder autentisk Afrikansk Trommedans, hvor vi fængsler publikum med show og optræden. Vi involvlerer publikum i simple dansetrin og afrikanske sange. Alle artister er pædagoigske anlagt og publikumvante.

 

Vi har fx optrådt v.:

 

- Danmark har Talent 2017/Tv2

- Tivoli, København

- Barry Callebaut Chokolade Firma

- Islands Brygge

- Den Sorte Plads v. Nørrebro Lokaludvalg

- Elefantlegepladsen, Bispebjerg Lokaludvalg

- Bakken, København

- Julefrokoster, Polterabends, Fester etc

- Etc.

 

 

Kontakt: mobil: 81926491  email .: kbaltesen@hotmail.com